Verschil Coaching & Counseling

Ik bied ondersteuning en begeleiding in de vorm van coaching (richting bepalen om je doel te bereiken) en counseling (creatief zoeken naar mogelijkheden door gebruik te maken van eigen hulpbronnen) zodat er een fijne en veilige leeromgeving ontstaat.

 

Counseling

Dit is een vorm van laagdrempelige en niet sturende vorm van psychische hulpverlening. Hierbij ligt de nadruk meer op het emotionele vlak waarbij er veel aandacht is voor eigen verantwoordelijkheid. Het gaat erom dat je zelf de regie in eigen hand neemt van je eigen problemen of vraagstukken. Ik zal geen kant en klare oplossingen geven. Ik help jou wel om zelf tot een voor jou passende oplossing te komen. Wanneer een oplossing of inzicht bij jou vandaan komt, heeft dat veel meer kracht en beklijft dat meer, dan wanneer ik deze aandraag. In de meeste gevallen is een oplossing dat je al anders tegen je probleem aankijkt en leert om ermee om te gaan. Counseling is bedoelt voor gezonde mensen die tijdelijk een moeilijke periode doormaken en een steuntje in de rug nodig hebben. Door het voeren van gesprekken krijg je een duidelijk inzicht in je problemen en kun je deze zelf oplossen. Wanneer een verandering van een situatie niet mogelijk is, wordt er naar mogelijkheden gezocht om er anders mee om te gaan.coaching

Coaching is een onderdeel van counseling. Wanneer je voor ogen hebt waar precies het probleem zit en wat je zou willen veranderen, word je gecoacht op hoe je datgene wat je wilt ook daadwerkelijk kunt bereiken. Coaching is geen therapie! Coaches helpen niet trauma's uit het verleden te verwerken. Ik ben als coach de specialist om jou te helpen je doelen te realiseren. Bij coaching gaat het meer om praktische zaken zoals bijvoorbeeld studie, werk, carrière, management, relaties.